Program

Här kan du läsa litegrann om vad som hände på Trampolin.

Du kan fortfarande titta på webbsändningarna från de stora samlingarna på Trampolin på http://www.equmenia.se/live!

Morgonsamling och dagens tema

Varje dag på Trampolin har ett tema som på något sätt anknyter till ordet "Hopp". Efter frukost varje dag samlas alla deltagare till morgonsamling i sina byar. Det blir en kort andakt som handlar om dagens tema, och sedan får du och dina patrullkompisar tid att tillsammans samtala om temat i patrullen.

Dagsprogram

Efter morgonsamlingen drar dagsprogrammet igång. Dagsprogrammet följer dagens tema och där deltar hela eller stora delar av lägret i samma aktiviteter samtidigt, så det kommer bli liv och rörelse på lägerplatsen! Genom aktiviteter som till exempel lägerorientering, samarbetsövningar och spårning får du lära känna dina patrullkompisar bättre, möta andra scouter, utmanas och testa dina gränser och fundera kring din livssituation och världen vi lever i. 

Spontanprogram

Efter dagsprogrammets slut blir det tid för lunch, spontanaktiviteter och så småningom middag. Under spontantiden får du och dina patrullkompisar själva välja vad ni vill göra. Det kommer finnas en mängd olika aktiviteter – hantverk, Jerikospel, såpabandy och workshops av olika slag är bara några exempel på vad ni kommer kunna prova på. Det finns också möjlighet att gå och bada i sjön eller umgås med gamla och nya vänner. 

Kvällsaktiviteter

När middagen är uppäten och solen börjar gå ner tar kvällsaktiviteterna vid. De flesta kvällar inleds med lägerbål eller andra samlingar, ibland för hela lägret och ibland i mindre grupperingar. 21.00 börjar de frivilliga andakterna i de olika lägerkyrkorna. Där erbjuds andakter med olika form och inriktning, så att du om du vill kan få chansen att möta olika sätt att uttrycka kristen tro. En halvtimme senare börjar programmet i scoutcaféerna. Där kommer det finnas gott fika, roliga upptåg och massor med trevliga scouter att lära känna. 

Program för utmanare och roverscouter

Utmanare och roverscouter kan se fram emot ett särskilt spännande program. Bland annat planeras det en äventyrlig nattspårning där de äldsta scouterna får utmanas tillsammans i sina patruller. 

Festdagen

Nu när MKU, SBUF och SMU har gått ihop och bildat equmenia innebär det att vi också har bildat ett nytt gemensamt scoutförbund. Det vill vi fira! Mitt under Trampolin, måndagen den 5:e augusti, kommer vi ha en festdag där vi inviger equmeniascout med festliga aktiviteter dagen lång. 

Program för första dagen (1 augusti)

Inryckning (se schema här)
Uppbyggnad av tält och kök, medhavd lunch
ca 17.00 Middag (lagas på lägret, tid för matutlämning meddelas senare)
19.00 Bysamling
19.30 Invigning
21.00 Upptaktsgudstjänst
21.30 Program i caféerna

Program för de ordinarie lägerdagarna (2-4 och 6-8 augusti)

09.00 Morgonsamling och patrullsamtal
10.00 Dagsprogram för hela lägret
13.00 Spontantid med fria aktiviteter, lunch och middag
19.00 Bysamling
19.30 Lägerbål/storsamling (ej 3/8 och 7/8)
21.00 Frivilliga andakter i lägerkyrkorna
21.30 Program i lägercaféerna

Program för festdagen (5 augusti)

09.30 Upptaktssamling
10.00 Förberedelser
12.00 Lunch
14.00 Invigning av equmeniascout
15.00 Tävlingar
17.00 Middag
19.00 Bysamling
19.30 Show på stora scenen
21.00 Lovsångskonsert

Program för sista dagen (9 augusti)

09.00 Sändningsgudstjänst
10.00 Rivning och hemfärd, se schema här
Enkel lunch som inte behöver tillagas, att äta på lägret eller ta med på hemresan