Om Trampolin

Vi väntar, vi längtar, vi räknar ner dagarna. Nu är det inom räckhåll! Trampolin är equmenias första riksscoutläger, någonsin. Det är det största som equmenia har arrangerat, någonsin.

Det kommer bli ett fantastiskt läger där scouting på kristen grund står i fokus. Vi tänker att Trampolin ska vara just vad namnet säger. En trampolin, ett avstamp inför framtiden. En nystart för equmenias scoutverksamhet. Under några år har strukturfrågor legat högst upp på dagordningen, präglat diskussionerna kring scoutfrågorna inom equmenia. I och med Trampolin vänder vi blad, tittar framåt och satsar för framtiden.

I equmenia har scouting en självklar plats, runt om i landet finns fantastiska scoutledare som betyder otroligt mycket för så många barn och ungdomar. Ni förtjänar all uppmuntran! Med Trampolin vill vi göra avtryck och ge energi in i equmenias framtida scoutverksamhet. Så att fler barn och unga får uppleva det fantastiska som är scouting. Så att fler barn och unga ska få höra talas om Jesus.

Ida Hennerdal 
ordförande equmenia
Patric Forsling 
generalsekreterare equmenia

 

Vision, lägertanke och värderingar

Visionen och målet med Trampolin är att göra ett avstamp för equmenias scoutverksamhet, genom att skapa en oförglömlig scoutlägerupplevelse som ger ny energi till den lokala scoutverksamheten för lång tid framöver. Förhoppningen är att lägret ska bli en plats där deltagarna får vara med om nya möten som ger nya perspektiv, får uppleva gemenskap och får möjlighet att fundera över kristen tro.

Trampolin har tre grundvärderingar som visar vad lägret står för och vad vi vill förmedla. Värderingarna är:

  • Tro som ger handling
  • Nya möten/perspektiv
  • Gemenskap

I dokumenten nedan kan du läsa mer om Trampolins vision, lägertanke och värderingar, samt vad det innebär att Trampolin är ett scoutläger på kristen grund.
- Vision, lägertanke och värderingar
- Trampolin - scoutläger på kristen grund